De Gaard Het Kerkelijk centrum

 

De Gaard (tuin, hof)

Een naam vol Bijbelse symboliek.

Doet ook denken aan een plek waar aan de ene kant rust heerst, maar tegelijkertijd een plek waar gewerkt wordt aan en in de gemeente van Christus. Een hoopvolle naam die duidt op bloei en vruchtbaarheid.

gaard2

Historie:

Met de fusie van de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente van Willemstad is gekozen voor één gebouw om de erediensten te houden, dit werd De Koepelkerk.

Dat betekende dat het gebouw van de Gereformeerde kerk evenals het daaraan vaststaande kerkelijk centrum ’t Veelvoud nauwelijks meer gebruikt werd. Bovendien was het hele gebouw toe aan groot onderhoud.

Ook het gebouw Bethel, kerkelijk centrum van de Hervormde Gemeente, was sterk verouderd.

Er was behoefte aan een kerkelijk centrum dat aan de eisen van deze tijd zou voldoen en dat in de komende jaren in de behoefte van de Protestantse Gemeente zou voorzien.

Na grondig onderzoek en raadpleging van architecten, afweging van de totale kosten en na breed overleg waarin ook de kerkelijke gemeente betrokken werd, is gekozen om het gebouw van de Gereformeerde kerk met het daarbij behorende ’t Veelvoud te verbouwen tot nieuw kerkelijk centrum.

De feestelijke opening vond plaats in september 2011. Daarbij kreeg de binnenplaats bij de Gaard als naam  ‘Ad en Leo Driesprong Plein’  als dank aan deze twee gemeenteleden (broers) voor hun grote inzet bij de verbouwing.

Het gebouw heeft kort samengevat de volgende indeling/mogelijkheden

-          Grote hal met ruime garderobe en toilletten

-          Keuken met moderne apparatuur met openingen naar zowel de grote als de kleine zaal.

-          Grote zaal voor samenkomsten van grote groepen. Gemeenteavonden-bijeenkomsten na begrafenissen-koffiedrinken na erediensten-oefenavonden/uitvoeringen van koren enz.

-          Kleine zaal voor opvang kinderen tijdens erediensten (creche), bijeenkomsten kleine groepen, vergaderingen kerkenraad enz.

-          Boven is een ruimte voor de jeugd met eigen keuken en toilletten.

-          Reproruimte en berging meubilair.

Het telnr. van De Gaard is 0168-476800

Voor informatie / reserveringen: dhr.A. Driesprong

tel. 06-53729778  email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

gaard1

 

 

muntlogo