Startzondag 2018 – Protestantse gemeente Willemstad

Aankomende 9 september starten we met elkaar het nieuwe kerkelijk jaar. Deze editie hoeven de zeebenen niet uit de kast te worden gehaald wel de wandelbenen!

He thema van dit jaar is “een goed gesprek”.

We starten dit jaar met een ontbijt bij “gastgezinnen”. Verschillende mensen hebben zich aangemeld om als gastgezin gemeenteleden voor het ontbijt te ontvangen. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij Kari de Vos: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 472063 / 0629280015; vermeld bij uw aanmelding ook uw eigen contactgegevens. Meldt u snel aan en bij voorkeur vóór 5 september. U wordt door ons ingedeeld bij de gastgezinnen en hiervan op de hoogte gesteld. Het is de bedoeling dat u iets lekkers meeneemt voor bij het ontbijt. Koffie en thee of melk worden door de gastgezinnen verzorgd. Zorg dat u om 08.30 uur bij uw gastgezin aanbelt.

We vervolgen de ochtend met een buitendienst om 10.00 uur bij Bastion Zeeland. Voor een beperkt aantal stoelen wordt gezorgd dus u kan overwegen een eigen stoel / kleedje mee te nemen. Bij slecht weer zullen we uitwijken naar de Koepelkerk.

Tijdens de dienst verzorgt het kwartet van Amare Bilate de muziek. Er zal tevens voor een actief kinderprogramma worden gezorgd.

We sluiten de startzondagdienst af in de Gaard met een eenvoudige lunch en een interactief spel. We verwachten rond 13.30 het programma te beëindigen.

Met hartelijke groet,

Het startzondag comité,

Kari, Piet, Wouter, Boudewijn

 

 HET WELKOME SCHAAP

20180415 153620

20180415 153641

Het Verloren Schaap

Zondag 15 april hebben 11 kinderen en hun ouders zich verzameld in de Gaard voor een speciale kinderviering. Buiten werden ze opgewacht door een echt schaap met een pasgeboren lammetje van de herders van Driel. Binnen heeft Jort de kaars aangestoken en Wouter heeft met iedereen gebeden. Kinderen en ouders speelden de herders en de schapen. We hebben liedjes gezongen, muziek gemaakt, schapen geschoren met echt scheerschuim en schapen geteld.

Wouter heeft het verhaal van het verloren schaap verteld. Wat was het schrikken dat we ineens een schaapje en Alejandra kwijt waren, de kinderen hebben overal gezocht, zelfs met verrekijkers. Gelukkig hebben ze het schaapje en Alejandra weer terug gevonden onder de trap in de Gaard. We waren zo blij dat we na afloop een feestje hebben gevierd, met voor iedereen iets lekkers te eten en te drinken.

We hebben geleerd dat niet het aantal belangrijk is, maar dat iedereen telt voor God.

Het was een fijne en gezellige middag.

ORGANOGRAM KERKENRAAD 2016-2017

Hierbij het organogram van de kerkenraad 2016-2017, hier kunt u in een overzicht zien wie lid is van de kerkenraad en welke taken erbij horen.

 

Creatief schilderen op 21 april 2018
Op zaterdag 21 april bieden we traditiegetrouw een schilderdag aan in de Gaard onder begeleiding van Wietske Lamper (kunstenares) en Alida van der Maarel-van der Meer (kerkelijk werker van de Koepelkerk) We laten ons inspireren door bijbelse woorden en het jaarthema: “ een open huis” en door schilderwerk van Marc Mulders. Ervaring met schilderen is niet vereist. Voor de lunch en het materiaal wordt gezorgd.

Plaats: De Gaard, Voorstraat 40, Willemstad

Tijd: 21 april 2018, 9. 45 – 15.30

Kosten: € 15,00 (incl. koffie, thee, lunch en materiaal)
Aanmelden z.s.m.: bij Adje Hollemans, 0168-473304 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

m spiritueel schilderen afbeelding

 

 

Kerkinactie: 4 reporters namens onze Prot.Gemeente gingen naar Libanon

Op 1 oktober 2017 zijn 4 personen namens onze gemeente vertrokken naar Libanon, en dan met name naar Beiroet. Dit namens Kerkinactie en het doel is om daar hulp te verlenen aan de vele Syrische vluchtelingen. De 4 zijn: Bernice, Yuri bert, Thomas en Mirthe. Ze gingen voor een week en de informatie/verslagen kunt u lezen via de volgende website  https://www.pindat.com/reisblog/eengroetuitbeiroet

Er is ook een artikel verschenen van Bernice in het Reformatorisch Dagblad, zie

https://www.rd.nl/kerk-religie/impressie-libanon-land-van-eenzaamheid-of-solidariteit-1.1434555

Beluisteren diensten Koepelkerk

Wilt u de dienst van de Koepelkerk nog een keer horen, zie de werkwijze zoals vermeld bij "Links"

 

 

muntlogo