Passielezing door beeldend kunstenaar/theoloog Anne-Marie van der Wilt

Op 1 februari 2018 om 20.00 uur verzorgt Drs. Anne-Marie van der Wilt in de Gaard, Voorstraat 40, Willemstad een “Passielezing”. Aan de hand van diverse kunstwerken staat zij stil bij het thema Passie en lijden. In haar werk probeert ze met beeldtaal een brug te slaan tussen de verhalen van geloof, het verhaal van Jezus naar het leven van alledag.doe je met beeldtaal

Met haar werk wil Anne-Marie van der Wilt ruimte bieden aan de verbeelding van de toeschouwer. Haar website is zeer inspirerend: www.zin-in-kleur.com Zij was te gast bij Annemiek Schrijver in het TV programma “de Verwondering” van 2 april 2017.

Op deze avond nodigt Anne- Marie van der Wilt de kijker uit om met gevoel voor kleur en symbolen de eigen spiritualiteit te voeden.

Plaats: De Gaard, Voorstraat 40, Willemstad
Datum: donderdag 1 februari 2018, 20.00 uur
Kosten: € 7,50 Om half acht staat de koffie klaar.

aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 48426696

Zin in Kleur select

 

zin in kleur

 

 

Kerkinactie 4 reporters namens onze Prot.Gemeente naar Libanon

Op 1 oktober zijn 4 personen namens onze gemeente vertrokken naar Libanon, en dan met name naar Beiroet. Dit namens Kerkinactie en het doel is om daar hulp te verlenen aan de vele Syrische vluchtelingen.  De 4 zijn: Bernice, Yuri bert, Thomas en Mirthe. Ze gaan voor een week en voor de informatie/verslagen kunt u ze volgen via de volgende website  https://www.pindat.com/reisblog/eengroetuitbeiroet

Er is ook een artikel verschenen van Bernice in het Reformatorisch Dagblad, zie

https://www.rd.nl/kerk-religie/impressie-libanon-land-van-eenzaamheid-of-solidariteit-1.1434555

Beluisteren diensten Koepelkerk

Wilt u de dienst van de Koepelkerk nog een keer horen, zie de werkwijze zoals vermeld bij "Links"

 

20 juni 2017: Kerk In Actie in Actie!!

IMG 3391

20 juni 2017: We vergaderen voor de verandering eens in De Gaard. 

IMG 3392

 

Kerk in Actie groep Willemstad met een afvaardiging van KIA Nederland, Tom Kolsters en Hanneke van den Biggelaar in gesprek over een nieuw, spannend project! 

 

Gemeenteavond dinsdag 16 mei

Tijdens deze gemeenteavond is een presentatie gegeven hoe het niewue beleidsplan is ontstaan.

klik  voor deze presentatie  <hier>

 

PAASKAARS IN ONZE KERK 2017

In onze gemeente is het sinds een paar jaar de gewoonte dat een groep gemeenteleden de decoratie van de nieuwe paaskaars bedenkt.

De paaskaars voor Pasen 2017 is gemaakt door de organisten en de cantorij.

m paaskaars 2017 6

De kaars is gemaakt in de vorm van een orgelpijp om onze liefde voor muziek weer te geven.

Bovenaan is een notenbalk te zien met verschillende kleuren. Als teken van de veelkleurigheid van onze gemeente. Op de notenbalk staat ook een muzieksleutel met een hart erin.

Daaronder staat het Chi Rho-monogram. Chi is de letter X, Rho de letter P; de X en P zijn de eerste twee letters van het Griekse woord Christos.

Onder de opening van de orgelpijp zit een groene band. Daarop staat het jaartal 2017. In de band zitten vijf wierrook nagels als teken van de vijf wonden van Christus na zijn kruisiging.

Voor afbeeldingen van de paaskaars zie onderstaande linkj

PAASKAARS 2017

 

 

 

Het nieuwe project is "Noodhulp Syrie 2016-2017"

hierbij de link naar de poster

1Thermometer 2016 2017

Mede namens de Kerk in Actie groep,

Wim Vermeiden

 

 

 

ORGANOGRAM KERKENRAAD 2016-2017

Hierbij het organogram van de kerkenraad 2016-2017, hier kunt u in een overzicht zien wie lid is van de kerkenraad en welke taken erbij horen.

 

muntlogo