20180415 153620

20180415 153641

Het Verloren Schaap

Zondag 15 april hebben 11 kinderen en hun ouders zich verzameld in de Gaard voor een speciale kinderviering. Buiten werden ze opgewacht door een echt schaap met een pasgeboren lammetje van de herders van Driel. Binnen heeft Jort de kaars aangestoken en Wouter heeft met iedereen gebeden. Kinderen en ouders speelden de herders en de schapen. We hebben liedjes gezongen, muziek gemaakt, schapen geschoren met echt scheerschuim en schapen geteld.

Wouter heeft het verhaal van het verloren schaap verteld. Wat was het schrikken dat we ineens een schaapje en Alejandra kwijt waren, de kinderen hebben overal gezocht, zelfs met verrekijkers. Gelukkig hebben ze het schaapje en Alejandra weer terug gevonden onder de trap in de Gaard. We waren zo blij dat we na afloop een feestje hebben gevierd, met voor iedereen iets lekkers te eten en te drinken.

We hebben geleerd dat niet het aantal belangrijk is, maar dat iedereen telt voor God.

Het was een fijne en gezellige middag.

PAASKAARS IN ONZE KERK 2017

In onze gemeente is het sinds een paar jaar de gewoonte dat een groep gemeenteleden de decoratie van de nieuwe paaskaars bedenkt.

De paaskaars voor Pasen 2017 is gemaakt door de organisten en de cantorij.

m paaskaars 2017 6

De kaars is gemaakt in de vorm van een orgelpijp om onze liefde voor muziek weer te geven.

Bovenaan is een notenbalk te zien met verschillende kleuren. Als teken van de veelkleurigheid van onze gemeente. Op de notenbalk staat ook een muzieksleutel met een hart erin.

Daaronder staat het Chi Rho-monogram. Chi is de letter X, Rho de letter P; de X en P zijn de eerste twee letters van het Griekse woord Christos.

Onder de opening van de orgelpijp zit een groene band. Daarop staat het jaartal 2017. In de band zitten vijf wierrook nagels als teken van de vijf wonden van Christus na zijn kruisiging.

Voor afbeeldingen van de paaskaars zie onderstaande linkj

PAASKAARS 2017

 

Creatief schilderen op 21 april 2018
Op zaterdag 21 april bieden we traditiegetrouw een schilderdag aan in de Gaard onder begeleiding van Wietske Lamper (kunstenares) en Alida van der Maarel-van der Meer (kerkelijk werker van de Koepelkerk) We laten ons inspireren door bijbelse woorden en het jaarthema: “ een open huis” en door schilderwerk van Marc Mulders. Ervaring met schilderen is niet vereist. Voor de lunch en het materiaal wordt gezorgd.

Plaats: De Gaard, Voorstraat 40, Willemstad

Tijd: 21 april 2018, 9. 45 – 15.30

Kosten: € 15,00 (incl. koffie, thee, lunch en materiaal)
Aanmelden z.s.m.: bij Adje Hollemans, 0168-473304 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

m spiritueel schilderen afbeelding

 

 

Kerkinactie: 4 reporters namens onze Prot.Gemeente gingen naar Libanon

Op 1 oktober 2017 zijn 4 personen namens onze gemeente vertrokken naar Libanon, en dan met name naar Beiroet. Dit namens Kerkinactie en het doel is om daar hulp te verlenen aan de vele Syrische vluchtelingen. De 4 zijn: Bernice, Yuri bert, Thomas en Mirthe. Ze gingen voor een week en de informatie/verslagen kunt u lezen via de volgende website  https://www.pindat.com/reisblog/eengroetuitbeiroet

Er is ook een artikel verschenen van Bernice in het Reformatorisch Dagblad, zie

https://www.rd.nl/kerk-religie/impressie-libanon-land-van-eenzaamheid-of-solidariteit-1.1434555

Beluisteren diensten Koepelkerk

Wilt u de dienst van de Koepelkerk nog een keer horen, zie de werkwijze zoals vermeld bij "Links"

 

 

ORGANOGRAM KERKENRAAD 2016-2017

Hierbij het organogram van de kerkenraad 2016-2017, hier kunt u in een overzicht zien wie lid is van de kerkenraad en welke taken erbij horen.

 

muntlogo