Events

Laden Evenementen

Evenement Navigation

  • Dit evenement is voorbij.

Fietstocht “Als een lopend vuurtje”

08/06/2019 om 10:30 - 18:00

 

Als een lopend vuurtje….
Fietsen voor een goed doel

Op zaterdag 8 juni 2019 organiseren de samenwerkende kerken West-Brabant voor de 18e keer de fietstocht ‘Als een lopend vuurtje’. Een fietstocht over diverse afstanden van kerk naar kerk. Stapt u ook op de fiets?

Op de zaterdag voor Pinksteren organiseren de deelnemende kerken en kapellen een mooie fietstocht door het West-Brabantse land. Er zijn verschillende routes voor gezinnen en getrainde fietsers over verschillende afstanden. Deelnemers kiezen voor een route van circa 35 km, 45 km, 65 km en 100 km.

 

“Als een lopend vuurtje” is begonnen met op en neer fietsen tussen twee kerken op de zaterdag voor Pinksteren, met het doel elkaar een Pinkstergroet te brengen. Het is uitgegroeid tot een gezins- en sponsorfietstocht langs veel kerken in West Brabant. Op de fiets maak je ruimte voor je geest. Door interactie met andere gelovigen geef je iets van jezelf door en ontvang je weer inspiratie. De deelnemende kerken en kapellen zijn voor bezichtiging open. Gastvrouwen en gastheren ontvangen de bezoekers met een kopje koffie of thee. Voor de kinderen is er limonade. Op deze dag vormen de kerken een pleisterplaats voor ontmoetingen.

In de Koepelkerk te Willemstad kunt u een routebeschrijving krijgen van de fietstochten. Als u niet kunt fietsen, is het ook mogelijk om de deelnemende kerken en kapellen bezoeken met de auto. Daarvoor is een lijst met adressen beschikbaar.

We vragen de deelnemers om een vrijwillige bijdrage voor een project van Kerk in Actie in China: De Bijbel voor iedereen!

Hoewel de grootste bijbeldrukkerij ter wereld in China staat, zijn de meeste bijbels bestemd voor de export. Elk jaar opnieuw moet de Chinese Raad van Kerken bij de overheid een verzoek indienen voor het aantal Bijbels dat ze denkt nodig te hebben. Christenen uit arme gebieden kunnen geen eigen Bijbel betalen. Daarom helpt Kerk in Actie met subsidie. Zo kan er ook voor hen een Bijbel worden gedrukt.

 

Opstapplaatsen en routes

Dit jaar kunt u starten in Breda bij de Franciscuskerk en de Maria Dymphnakapel, in Dinteloord bij de Gereformeerde kerk, in Etten-Leur bij De Baai, de Lambertuskerk en de Petruskerk, in Oudenbosch bij de Protestantse kerk, in Roosendaal bij de Kruiskerk PG, in Rucphen bij de parochie Heilige Martinus, in de koepelkerk te Willemstad en in Zevenbergen bij de Catharinakerk. U ontvangt de route bij de opstapplaats van uw keuze. U kunt starten vanaf 9.30 uur en om 17.00 uur sluiten de kerkdeuren. Stapt u ook op de fiets? We zien u graag!

 

Gegevens

Datum:
08/06/2019
Tijd:
10:30 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Koepelkerk
Kerkring 19
Willemstad, Nederland