Events

Laden Evenementen

Evenement Navigation

  • Dit evenement is voorbij.

“LUISTER In de Koepelkerk!”

16/12/2018 om 13:00 - 17:30

Kom op zondagmiddag 16 december tussen 13:00 en 17:30 luisteren in de Koepelkerk. Laat u verrassen door klanken en beelden of gewoon even niets en stilte in deze “drukke tijden”.

Gedurende de openstelling is er ruimte voor poëzie welke omlijst zal worden met inspirerende muziek. Er worden ook prachtige filmbeelden van mensen van over de hele wereld vertoont, die met hun portret u een verhaal vertellen. Kom LUISTEREN naar orgelspel en er is ruimte voor stilte en ontmoeting. Breng een wens aan de wereld en geniet van het bijzondere kerkgebouw. U bent van harte welkom!

Voor wie steekt u een kaarsje aan?

In de Koepelkerk is er in de middag ook extra ruimte voor uzelf en uw dierbaren. In de opmaat naar Kerstmis is er reden voor feest en verwachting, maar voor veel mensen is deze periode er ook eentje van eenzaamheid en het gemis van geliefden. Kom dan LUISTEREN naar de stilte of woorden van anderen en steek een kaarsje aan. Zo zegt stilte en licht meer dan duizend woorden. Sommige mensen hebben geen duizend woorden of wordt er niet zo goed naar ze geluisterd, zoals vluchtelingen. Wij wensen aan te geven dat de opbrengst van de donaties bij het ontsteken van de kaarsjes, geheel ten goede komt aan de organisatie WIT en zo hun goede doel van het vluchtelingenwerk mede kan ondersteunen!

Concert Aart Bergwerff

De koepelkerk laat met regelmaat horen welke mooie klanken er uit het orgel getoverd kunnen worden. Tijdens LUISTER zal organist Aart Bergwerff (1960) een prachtig concert geven. Aart Bergwerff speelt orgel sinds zijn zevende jaar en studeerde orgel, koordirectie en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium. Inmiddels heeft hij ontelbare prijzen ontvangen en als concertorganist reist hij de hele wereld over tot in de verste uithoeken. In april 2012 werd Aart Bergwerff tevens benoemd tot organist van de Grote of O.L.V.-kerk te Breda en daarmee tot vaste bespeler van het vier-klaviers Flentron-orgel. Sinds 1 september 2016 is hij cantor-organist van de Remonstrantse Gemeente te Rotterdam en bespeelt hij het unieke Steenkuyl-orgel in de markante Arminiuskerk. Op 16 december zal hij in de Koepelkerk concerteren en verheugt u zich maar alvast op “Bach in de Vesting”! Het exacte tijdstip van het concert en het programma wordt bekend gemaakt in de volgende edities van De Ster. De toegang is gratis en u bent van harte welkom!

Gegevens

Datum:
16/12/2018
Tijd:
13:00 - 17:30
Evenement Categorie:

Locatie

Koepelkerk
Kerkring 19
Willemstad, Nederland